دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ و رفع آن

دیر خاموش شدن لپ تاپ
زمان مطالعه مطلب 4 دقیقه
خانه / مقالات / لپ تاپ / دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ و رفع آن

فهرست مطالب

اگر چه روشن و خاموش کردن لپ تاپ کار ساده ای است، اما گاهی این موضوع تبدیل به یک مشکل بزرگ شده و زمان خیلی زیادی را از ما میگیرد و باعث نارضایتی ما میشود. مشکل بوجود آمده ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شده باشد و نیاز به بررسی دارد چرا که شاید مشکل سخت افزاری بوده و نیاز به مراجعه به تعمیرگاه داشته باشد. در ادامه دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ رو مورد بررسی قرار میدهیم.

مقاله پیشنهادی: بیشترین مشکلات لپ تاپ ها

دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ

به طور کلی خاموش شدن سیستم فرایندی است که دارای مراحلی بوده و باید به طور کامل انجام شود. سیستم عامل ابتدا باید اطلاعات سیستم را ذخیره نموده و حافظه موقت را پاک نماید.

دیر خاموش شدن لپ تاپ چه دلیلی دارد؟
برخی از دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ نرم افزاری است.

 سپس فرآیند های سیستم را به طور کامل خاموش کند. این امور در ظاهر در زمان کمی انجام میشود و در نظر ما بسیار ساده به نظر میرسد اما فرایند پیچیده ای است و در صورت بروز هرگونه اخلال در یکی از این امور، ممکن است سیستم را متوقف نماید و باعث دیر خاموش شدن لپ تاپ شود. این امر به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که در ادامه به بررسی دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ می پردازیم.

مشکلات نرم افزاری

وظیفه مهم سیستم عامل، محافظت از اطلاعات شما است. هر نوع سیستم عاملی به طور محافظه کارانه این عمل را انجام میدهد و باید قبل از عملیات خاموش شدن لپ تاپ بتواند با اطمینان اطلاعات را به طور کامل و مرتب دسته بندی و ذخیره نماید. برای این امر، اطلاعات را از حافظه موقت پاک کرده و رم را خالی می‌کند.برای این مورد هارد باید اطلاعات حافظه مجازی که در اختیار برنامه های در حال اجرا بود را پاک کند. در صورتی که هر یک از برنامه ها باز بوده و در حال نوشتن اطلاعات باشد خاموش شدن ویندوز متوقف میشود. در این صورت احتمال دارد با صفحه ای با اخطار Programs Need to Close را به همراه لیستی از برنامه های باز به شما نشان دهد. در صورت اتمام فعالیت به صورت خودکار بسته میشود. این احتمال هم وجود دارد که لیست نمایش داده شده خالی باشد اما از خاموش شدن سیستم عامل جلوگیری شود. در این صورت ممکن است مشکلی در برنامه در حال اجرا وجود داشته باشد. 

مشکلات درایور یا ویندوز

یکی از دلایلی که موجب ایجاد خطا در فرایند خاموش شدن سیستم عامل میشود، پایین بودن نسخه های ویندوز و نیاز به آپدیت کردن درایو ها و سیستم عامل میباشد. در این صورت بهتر است سیستم عامل خود را به آخرین نسخه های منتشر شده بروزرسانی کنید

مشکلات Page File  

Page File  ابزاری کاربردی است که فعالیت آن توسط RAM کنترل می شود. در صورتی که سیستم عامل به حافظه رم بیشتری نیاز داشته باشد، سیستم در این بخش اعلام می کند چه بخش هایی استفاده کمتری از رم دارند و این برنامه ها را بر روی هارد منتقل کرده و رم را برای اجرای اطلاعات پر کاربرد تر خالی میکند. گاهی به دلایل امنیتی Page File  در زمان خاموش شدن سیستم شروع به پاک شدن می کنند، از این رو ممکن است کمی زمان خاموش شدن سیستم به طول انجامد.

مشکلات دیسک درایو های ذخیره سازی

یکی از مشکلاتی که ممکن است رخ دهد و مانع از خاموش شدن سیستم شود وجود مشکلاتی در هارد دیسک (HDD) یا(SSD)  باشد. بروز هرگونه آسیب و نقص در دیسک، ممکن است در زمان ذخیره اطلاعات با خطا مواجه شده و یا سعی در انتقال اطلاعات به منطقه خراب شده از دیسک کند که این امر فرآیند خاموش شدن را با اختلال همراه می کند. در این صورت با رفتن به My Computer یا This PC ، راست کلیک روی درایو ویندوز، رفتن به مسیر Properties و سپس Tools با زدن گزینه Check در زیر Error Checking درایو را برای یافتن خطا های موجود بازبینی کنید.

در صورتی که مشکل لپ تاپ شما حل نشده است، تعمیر لپ تاپ خود را به رایان دل کوک با شماره: 02145102 بسپارید.

علت دیر خاموش شدن لپ تاپ ایسوس

در لپ تاپ های ایسوس یکی از دلایل دیر خاموش شدن لپ تاپ اغلب به علت مشکلات نرم افزاری است. در این صورت با عیب یابی و اِعمال تغییرات برطرف می گردد. این مشکل معمولا با نصب ویندوز ۷  وشصت وچهاربیتی (X64) ممکن است بروز دهد. 

فعال بودن برنامه های پس زمینه 

یکی از مشکلات نرم افزاری که احتمال دارد منجر به طولانی شدن زمان خاموش شدن سیستم میشود فعال بودن یکی از برنامه ها در پس زمینه میباشد. در این صورت برای بررسی میتوان از Event Viewer استفاده کنید. 

مشکل دیر خاموش شدن ویندوز 7

مشکل دیر خاموش شدن لپ تاپ  یکی از مشکلات کاربران ویندوز 7 است. این مورد ممکن است با نگه داشتن دکمه پاور زمان زیادی طول بکشد. راه های مختلفی برای حل آن وجود دارد. کاربردی ترین مورد، کاهش دادن زمان بسته شدن سرویس‌ها و برنامه‌ها می باشد. در این صورت سعی نمایید قبل از شات داون کردن ویندوز، تمام سرویس‌ها و برنامه‌هایی که در حال اجرا هستند را غیر‌فعال کنید یا ببندید. در صورتی که برنامه ها و سرویس ها به درستی بسته نشود و عملیات متوقف شود از دکمه Force shutdown  سیستم را مجبور به توقف اجباری کرده و سرویس مذکور را مجبور به توقف نمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *