علت باد کردن باتری گوشی+رفع آن

Cause of swelling of the phone battery
زمان مطالعه مطلب 4 دقیقه

فهرست مطالب

اگر شما یک کاربر تلفن همراه باشید، احتمالا با مشکل باد کردن باتری گوشی موبایلتان مواجه شده اید. شاید برایتان سوال باشد که این اتفاق چرا برای موبایل شما افتاده و آیا راهی برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد؟ این مقاله به بررسی علت باد کردن باتری گوشی و راه های درست کردن آن می پردازد. 

کلیه دستگاه های الکترونیکی قابل حمل و بی سیم که نیاز به اتصال مستقیم به برق را ندارند برای تامین انرژی خود از باتری بهره می‌برند. لپ تاپ، گوشی، تبلت، دستبند هوشمند، ساعت هوشمند و غیره همه مواردی هستند که باتری های شارژی منبع تغذیه آنها است. این باتری ها، از لیتیوم یونی ساخته شده اند و با حرکت یون های لیتیوم از الکترود مثبت به منفی اقدام به شارژ میکنند و تخلیه شارژ در روند مخالف آن اتفاق می‌افتد. با وجود کاربرد زیاد این نوع باتری ها در صنایع، استفاده از آن ها مشکلاتی را برای کاربران گجت های هوشمند به همراه دارد که در ادامه مطلب به بحث آن می پردازیم.

دلایل باد کردن باتری گوشی

باد کردن باتری گوشی از ایرادات برخی از باتری های گوشی است که در صوت درست استفاده نکردن و یا برخی دلایل دیگر رخ میدهد، دلایل باد کردن باتری موبایل شامل موارد زیر است؛ با بررسی هر یک از موارد شاید مشکل باتری شما حل شود در غیر این صورت حتما به تعمیرات موبایل مراجعه کنید.

1- استفاده کردن گوشی در حال شارژ

استفاده کردن از گوشی در حال شارژ، عادت بسیاری از افراد بوده که این مهمترین دلیل باد کردن باتری گوشی ها است. زمانی که گوشی در شارژ است باتری فعالیت بیشتری دارد و همزمان در حال گرفتن و دادن اطلاعات است و علاوه بر مصرف انرژی بیشتر، زمان بیشتری برای شارژ شدن نیاز دارد. علاوه بر این عمر باتری بسیار کاهش مییابد. بنابراین توصیه می کنیم در زمان شارژ گوشی از آن استفاده نکنید. 

2- مشکل در تولید و طراحی باتری 

یکی دیگر از مشکلات عمده در باتری هایی که باد می کنند، نقص در طراحی و تولید آن است. از این رو توصیه میکنیم برای جلوگیری از بروز این گونه مشکلات، قطعات گوشی و خصوصا باتری را از مراکز معتبر تهیه کنید. زیرا تولیدکنندگان اصلی اشتباه کمتری در تولید و طراحی محصولات خود دارند و در صورت بروز مشکل با استفاده از گارانتی محصولات، خسارت زیادی برای شما ایجاد نمی‌شود. 

3- تمام شدن عمر باتری 

اگر مدت زمان طولانی از ساخت گوشی شما می گذرد ممکن است باد کردن باتری آن امری طبیعی باشد. معمولا محصولات تولید شده دارای عمر مفیدی میباشند و همچنین استفاده نادرست، از عمر آنها کاسته و باعث بروز مشکلاتی شود. 

4- استفاده از شارژرهای غیر استاندارد 

رایج ترین علت خراب شدن باتری و باد کردن آن استفاده نادرست و غیر اصولی میباشد. برای مثال استفاده از شارژر های غیر استاندارد تاثیر زیادی در کاهش عمر دستگاه و باتری دارد. با توجه به افزایش قیمت وسایل الکترونیکی و لوازم جانبی آن، بسیاری از افراد اقدام به خرید شارژر های ارزان و فیک میکنند غافل از این امر که خسارت بیشتری به دستگاه خود می زنند. استفاده از شارژر و باتری اصلی بسیار مهم است.

5- شارژ طولانی مدت 

یکی دیگر از عادت های نامناسب در استفاده از گجت های هوشمند، نگه داشتن دستگاه در شارژ در مدت زمان طولانی است. در این مورد توصیه تیم تخصصی دل کوک، این است که باتری گوشی را قبل از این که شارژ آن 100 شود از برق جدا کنید این امر باعث افزایش عمر وسیله و باتری آن خواهد شد.

جلوگیری از باد کردن باتری گوشی

لیتیوم یونی اگر چه در صنایع بسیار کاربرد دارد و در بسیاری از گوشی ها استفاده شده است اما در صورتی که باد کرده باشد می تواند نقش یک بمب کوچک را داشته باشد. بنابراین اگر باتری گوی شما باد کرده است گوشی را به شارژ نزنید و نکات ایمنی را در نظر بگیرید. در این حالت بهتر است باتری را در مکانی خشک نگه دارید که گرما و سرما به صورت مستقیم به آن برخورد نکند. بهتر است با کارشناسان و متخصصان تماس بگیرید و با آن ها مشورت کنید. اما راه هایی وجود دارد که می توان به منظور جلوگیری از باد کردن باتری گوشی استفاده کرد که شامل موارد زیر می شود: 

1- استفاده از شارژرهای مناسب 

برای افزایش عمر سلامت باتری بهترین کار استفاده از شارژر های استاندارد و مناسب است که در هنگام خرید در جعبه گوشی وجود دارد. اما در صورتی که شارژر شما خراب شود بهتر است از خرید شارژر های ارزان و بی کیفیت خودداری کنید.

2- طولانی مدت گوشی را درون شارژ نگه ندارید 

نگه داشتن طولانی مدت گوشی در شارژ یکی از مهمترین دلایلی است که می تواند آسیب جدی به باتری و گوشی وارد کند. برخی افراد ناغافل گوشی را در طول شب در شارژ نگه میدارند و باعث فشار در گوشی و باتری و کاهش طول عمر آن میشود. 

3- گوشی را خشک و خنک نگه دارید 

اگر باتری گوشی خیس شده و آب بخورد می تواند باعث صدمه آن شود. همچنین قرار دادن گوشی در مکان گرم، آسیب جدی به باتری گوشی میزند. 

4- باتری را به موقع تعویض کنید 

عمر مفید باتری های ساخته شده با لیتیوم 2 تا 3 سال است و بهتر است بعد از آن باتری را عوض کنید. چرا که ممکن است به گوشی آسیب بزند و یا باد کند.

اگر باتری شما با این مشکلات رو به رو شده است، با رایان دل کوک با شماره تماس: 02145102 برای تعمیر موبایل خود مراجعه کنید.

نتیجه گیری

اگر چه راه هایی برای جلوگیری از باد کردن باتری گوشی ارائه شد اما به طور کلی باتری های لیتیومی بعد از باد کردن دیگر قابل استفاده نیستند و بهترین راه، تعویض آنها است. برای این منظور بهتر است با متخصصان ما در دل کوک مشورت نمایید و در صورتی که باتری گوشی باد کرد با مشورت فردی با تجربه آن را دفن کنید تا آسیبی به شما و گوشی وارد نشود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *